Translate

sâmbătă, 11 februarie 2023

novenă în cinstea Sfintei Familii

 

Novenă în cinstea Sfintei Familii

 


ziua întâi
Sfânta Familie

Intenție: pentru toate familiile din lume; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: foarte des ne gândim la Sfânta Familie ca la o familie fără probleme. Desigur că Dumnezeu era centrul forței Ei, dar El i-a chemat pe Isus, Maria și Iosif la o dăruire totală a lor înșiși în iubire.

Iosif a luat pentru sine o tânără slujitoare cu un Copil care nu era al lui și credea în fidelitatea față de Dumnezeu. Maria L-a văzut crescând pe Fiul Ei până când a devenit bărbat numai pentru a fi ucis. Isus a întrupat iubirea suferindă a Tatălui Său din cauza disprețului provocat de aceia pe care El îi iubea.

Rugăciune
O, Dumnezeu, acordă-ne harul fidelită
ții, curajul și iubirea Lui Isus, Maria și Iosif. Să fie pentru noi semn al tăcerii și un loc de odihnă în această viață pentru ca să vedem toate lucrurile cu ochi de credință, și în acest fel, să putem îndeplini chemarea noastră.

Precum Isus, Maria și Iosif, noi să îmbrățișăm această cale pe pământ, în pofida momentelor de îndoială și teamă, pentru că astăzi și în veci, Tu, Dumnezeu Tată, ești Siguranța noastră și Forța noastră. Îți cerem prin mijlocirea Sfintei Familii de la Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

 

ziua a doua
noile perechi/cupluri

Intenție: pentru toți care s-au angajat în căsătorie și perechile tinere; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: multe perechi în aceste momente contemplă căsnicia lor din diferite motive. Ei au nevoie să se aprofundeze în angajament, un angajament care îi invită să dăruiască iubirea lor într-o manieră grandioasă – dăruirea totală a lor înșiși față de alții și acceptarea și sprijinul total față de alții. Ei sunt semințele noii familii.

Rugăciune
O, Dumnezeu, Tu mereu
ți promisiunile Tale, ajută noile perechi să se iubească pe ele însele total. Îți cerem pentru fiecare dintre ei și pentru acelea a căror viață vor fi atinse de ele.

Deschide inimile lor pentru ca să includă în viețile lor rodul iubirii lor, dacă aceasta este Voința Ta. Maria și Iosif, la fel ca ei, au făcut posibil ca Isus să crească în Nazaret în înțelepciune, vârstă și har, acordă acestor perechi măreția inimii pentru ca să iubească pe copiii lor. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

 

ziua a treia
familii cu probleme

Intenție: pentru persoanele care suferă din cauza problemelor familiare; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: este multă suferință și durere astăzi în lume, în special când nu este iubire în familie. Ne lipsește vindecarea și iertarea, binecuvântări primite când ne întoarcem la Dumnezeu.

Rugăciune
O, Isus, Tu care ai capacitatea de a vindeca trupul nostru și sufletul nostru, Îți cerem ca să Te faci prezent în membrii familiile care trec prin situații de durere. Dă-le forța pentru a schimba inimile lor, să înfrunte problemele lor și să găsească curând soluții. Aceia sunt victime, vor avea nevoie de sprijinul Tău și al celorlalți pentru a putea ierta și a iubi cu aceeași capacitate ca înainte.

Doamne, în plus sunt alte familii unde lanțurile de uniune s-au rupt. Vino la membrii acestor familii pentru ca ei să poată avea curajul de a uni bucățile și a continua viața lor. Permite-le să poată depăși durerea și să găsească în Tine și în aceia care îi iubesc, sprijinul, afirmarea și perseverența pentru a continua. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

 

ziua a patra
persoanele care nu au familie

Intenție: pentru aceia care au fost respinși de familiile lor; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: multe persoane sunt victime de familii care nu au perseverat să trăiască angajamentul lor de a se iubi reciproc. Unii vin din uniuni care nu au fost binecuvântate cu iubire; alții sunt copiii acelor victime ale lipsei de iubire în căminele lor. Nu au cunoscut iubirea părinților lor, sau în alți membrii din familia lor, se simt respinși.

Rugăciune
O, Dumnezeu milostiv, Î
ți cerem harul iubirii pentru victimele lipsei de iubire. Acordă acelora care se simt respinși, harul și darul de a vedea iubire în inima altora. Deschide inimile lor să accepte acea iubire și în acest fel, să poată rupe ciclul lipsei de iubire. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

 

ziua a cincea
familii care încep din nou

Intenție: pentru familiile care au adoptat copii sau perechi în a doua căsătorie; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: sunt multe perechi între noi care deschid porțile căminelor lor copiilor adoptați sau încep din nou să zidească și să întărească lanțurile de iubire care îi vor ține împreună toată viața. Ele au nevoie de întărirea și sprijinul Bisericii.

Rugăciune
Dumnezeu milostiv, aceste familii au nevoie de tot sprijinul
și afirmarea că pot primi, nu numai de la ei înșiși, dar de asemenea de la persoanele care îi iubesc. Acordă membrilor familiilor iubire suficientă pentru a se deschide față de alții, acceptând noile moduri de viață, personalitățile și darurile pe care ei le pot găsi, zidind și întărind această nouă construcție, pentru ca prin creșterea iubirii, să poată fi o zidire fermă și de durată. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

 

ziua a șasea
familia mea

Intenție: pentru toți membrii familiei mele; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: este o familie foarte specială pe care avem nevoie să o menținem în rugăciunile noastre, propria noastră familie în care ne-am născut. Nu există cuvinte care să definească ceea ce înseamnă ea, deoarece pentru fiecare dintre noi, familia noastră este unică. Cu aceasta în minte, să amintim pe fiecare dintre membrii familie noastre. (în liniște numiți-i pe fiecare)

Rugăciune
Î
ți mulțumesc, o, Dumnezeul vieții mele, pentru toate bucuriile și binecuvântările familiei mele! De asemenea, Îți ofer momentele de durere și dezamăgiri. Îți predau ambele realități Ție. Ajută-mă să iert pe acei membrii ai familiei mele, incluzându-mă pe mine însumi, care au provocat durere și ajută-mă să mulțumesc acelora care îmi dau bucurie. Dă-mi forța pentru a fi lumină în familia mea și martor al Iubirii Tale față de ceilalți. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

ziua a șaptea
familiile care s
ărbătoresc ceva

Intenție: pentru acele familii care sărbătoresc evenimente speciale în acest an; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: bucură-te cu aceia care se bucură. Sunt multe lucruri pentru a sărbători în familie – nașteri și când se împlinesc ani, nunți și aniversări, primii pași la școală și absolviri și toate bucuriile vieții din fiecare zi, care vin prin intermediul iubirii și al împărtășirii.

Rugăciune
Ne bucurăm
și Îți mulțumim, o, Dumnezeule bun, pentru darul familiei! Îți mulțumim într-o manieră specială pentru acele perechi care sărbătoresc nunțile lor de argint sau aur. Ei sunt martori pentru copiii lor și pentru lume, o reflexie a angajamentului Tău cu Poporul Tău. Acordă-le pacea și bucuria care vin din faptul că au știut să trăiască pe deplin. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

 

ziua a opta
familii care prestează servicii

Intenția: pentru acele familii care dau timpul lor pentru a-i ajuta pe alții; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: prin iubirea noastră, ei vor ști că suntem creștini. Și iubirea care e împărțită într-o manieră intimă între membrii unei familii, nu se poate păstra, căci dă pe dinafară peste mulți alți. Adevărata iubire pe care ei o împărtășesc este o mărturie pe care lumea noastră o cere.

Rugăciune
O, Isus, dă acelor familii care doresc să împartă iubirea lor mai profund, for
ța pentru a atinge scopul de a merge mai departe de ei înșiși. Ajută-le mereu să Te mențină ca centru al vieții lor, cum au făcut Maria și Iosif.

De asemenea, Îți cerem pentru acei bărbați și femei care au fost lideri în mișcările creștine, dând timpul, talentul și comoara lor, familiilor. Dă-le lor forța pentru a continua arătând celorlalți marea iubire pe care Tu o ai față de lume. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

 

ziua a noua
familia universală

Intenție: pentru frații și surorile noastre din toată lumea; adaugă propria ta cerere, în liniște sau cu voce tare

Meditație: este un cerc mai mare de membrii de familie, cu care noi avem relație marea familie universală. Isus se face pentru noi Cale, Adevăr și Viață pentru ca urmând acest model, să putem strânge legăturile care ne unesc.

Rugăciune
O, Dumnezeu, Creator al Cerului
și al Pământului și a tuturor care îl locuiesc, acordă-ne ca să nu fim niciodată atât de egoiști încât să nu voim să vedem marea familie din care noi facem parte. Ajută-ne să fim conștienți de faptul că, ca membrii ai unei singure familii, suntem toți egali în Ochii Lui Dumnezeu. Toți avem talente de împărtășit, cum a făcut fiecare membru din Sfânta Familie. Fă ca noi să fim generoși și creativi în a împărtăși aceste daruri spirituale sau materiale. Atunci împreună, toți să putem zidi o lume mai bună. Ți-o cerem prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Isus, Maria și Iosif, model al tuturor familiilor creștine, amin.

Rugăciune finală
Doamne Dumnezeu, de la Tine provine fiecare familie în Cer
și pe pământ. Tată, Tu ești Iubire și Viață. Prin intermediul Fiului Tău, Isus Cristos, care s-a născut din Femeie și prin intermediul Duhului Sfânt, izvor de Caritate Divină, fă ca fiecare familie de pe pământ să se convertească pentru următoarele generații, într-un sanctuar adevărat de viață și iubire.

Fă ca harul Tău să călăuzească gândurile soților și ale soțiilor pentru binele familiilor lor și cel al tuturor familiilor din lume. Fă ca tinerii să poată găsi în familiile lor sprijinul solid pentru a atinge demnitatea lor umană și pentru a crește în adevăr și iubire. Fă ca iubirea, întărită de Sacramentul Căsătoriei, să depășească toate slăbiciunile  și încercările prin care, uneori trec familiile noastre.

Prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, fă ca Biserica să poată îndeplini în mod rodnic misiunea ei universală în familie și pentru familie. Ți-o cerem Ție, care ești Viața, Adevărul și Iubirea, împreună cu Fiul Tău și Duhul Sfânt, amin.

https://nazarethcsfn.org/about-us

dacă voiește cineva să descarce documentul cu această novenă, aici

adresa blogului pe telegram este:
https://t.me/joinchat/cIeBdn7Mj2VhZDVi