Translate

sâmbătă, 27 iunie 2020

ULEIUL BUNULUI SAMARITEAN


ULEIUL BUNULUI SAMARITEAN



INGREDIENTE:
5 uleiuri esențiale pure + 1 ulei bază
·       ULEI DE SCORȚIȘOARĂ
·       ULEI DE CUIȘOARE
·       ULEI DE LĂMÂIE
·       ULEI DE ROZMARIN
·       ULEI DE EUCALIPT

ULEIUL DE BAZĂ:
Poate fi ulei de măsline, ulei de migdală sau ulei mineral. Proporția trebuie să fie 1 măsură de ulei pur pentru 5 măsuri de ulei bază.

PREPARARE:
Amestecă cele 5 uleiul esențiale pure (scorțișoară + cuișoare + lămâie + rozmarin + eucalipt) cu uleiul bază (ulei de măsline sau ulei de migdale sau ulei mineral, alegeți unul)
Amestecați-le cu o lingură de lemn, până obțineți un amestec omogen.

Ex: cel mai clar pot să vă dau gramajele pentru 1 litru de ulei.

- 1000 ml, deci 1 litru,  să fie ulei de bază, pe oricare dintre cele 3 variante îl alegeți

iar peste uleiul de bază, puneți câte 10 ml din fiecare ulei (scorțișoară + cuișoare + lămâie + rozmarin + eucalipt). Toate în aceeași sticlă de culoare închisă. Nu uitați ca înainte de folosire, să o agitați ușor, sus-jos, prin înclinarea sticlei.


RECOMANDĂRI:
A se lucra într-un loc aerisit, fără a expune uleiurile la lumină directă.
A se folosi mănuși și un recipient de sticlă (sticlă închisă la culoare)
Încercați amestecul pe antebraț și așteptați 25 minute, dacă pielea se înroșește, puneți apă din abundență sau ulei de lavandă, și puțin câte puțin va dispărea înroșeala.
Înaintea acestor efecte, adăugați mai mult din același ulei bază, cu care ați preparat amestecul.
Nu expuneți uleiurile mult la aer. Mai bine conservați-le în vase închise de sticlă de culoarea chihlimbarului, pentru a evita volatilizarea și evaporarea lor.
Trebuie să nu fie puse la îndemâna copiilor.

DOZE ȘI METODE DE APLICARE:
Înaintea fiecărei folosiri, mișcați vasul cu delicatețe pentru a se integra uleiurile.
Aplicați și frecați câteva picături direct pe tâmple, gât, în spatele urechilor, axile, abdomen, articulații sau talpa piciorului.
Pentru a purifica aerul și a elimina virusul din mediul ambient, casă sau birou, folosiți un difuzor, vaporizator sau automatizator, sau o oală de apă fierbând și puneți câteva picături.

Altă formă de utilizare: pe o bucată de pânză, batistă, mască de gură sau tampon de vată de bumbac, puneți 3-4 picături de ulei și puneți peste gură.

CONTRAINDICAȚII:
Nu folosiți nici o esență direct peste piele, fără ca înainte să o diluați în vreun ulei bază. Uleiurile doar ele singure, sunt iritante și trebuiesc mânuite cu grijă. Pentru pielea sensibilă, aplicați numai pe talpa piciorului.
Nu se recomandă folosirea pe copiii mai mici de 3 ani.
În cazul femeilor însărcinate, consultați un medic despre efectele nocive ale uleiurilor esențiale.

Rețeta pe care Preasfânta Fecioară Maria ne-a furnizat-o are uleiuri esențiale pure. Dacă nu se găsesc aceste uleiuri, puteți fierbe ierburile echivalente fiecărui ulei. Cu aceeași măsură din fiecare plantă, puneți frunzele și batoanele de scorțișoară una câte una. Într-o oală de coacere lentă, de ceramică, electrică  sau bain-marie și puneți un ulei bază în cantitatea suficientă pentru a acoperi 2 cm peste. Apoi lăsați 8 ore în coacere. Odată ce se răcește, puneți în vasul de sticlă.

Notă: deși concentrația nu este la fel cu uleiurile esențiale, pentru că nu e un proces de distilare, poate fi de ajutor în cazurile descrise anterior, dar nu atât de eficace precum sunt esențele.

Uleiurile esențiale se pot achiziționa de la o firmă specializată în macrobiotice. În toate țările se por găsi aceste esențe pentru a face amestecul.

Este recomandat ca pe durata pregătirii, să rămânem în rugăciune. 

celelalte remedii aici

adresa blogului pe telegram este: